Gå till sidans huvudinnehåll
Projektsymbol

Lathund – Klimatklivsansökan

Under hösten har vi drivit en förstudie i Västernorrland för att peppa olika aktörer att investera i laddinfrastruktur för elbilar. Vi har varit på en turné med informationsmöten i alla Västernorrlands kommuner och mött många bostadsrättsföreningar, hyresvärdar, kommuner och företag som är laddade för att bygga laddstationer och vara med i Västernorrlands omställning till en fossilfri fordonsflotta.

Vi har tagit fram en lathund med tips och textförslag (klicka på bilden ovan för att öppna dokumentet) samt en enkel lönsamhetskalkyl för att underlätta för er som vill söka stöd för att sätta upp laddstationer för elbilar. Första ansökningsomgången under 2017 till Klimatklivet är 9-31 januari. Det kommer tre ytterligare ansökningsomgångar, nästa är i mars. Det är totalt 700 miljoner i potten för 2017.

Lätt att räkna rätt
En del av ansökan som många var osäkra på var den lönsamhetskalkyl som ska skickas med ansökan. Därför har vi också tagit fram en enkel räknesnurra i Excel som hjälper till med lönsamhetskalkylen i det format som efterfrågas av Naturvårdsverket. Ni som ska ansöka behöver bara knappa in några uppgifter som t ex hur många laddstolpar av respektive slag, antal laddpunkter och total investeringskostnad, så räknar kalkylbladet ut resten.

Notera att man kan behöva ändra lite i kalkylarket beroende på hur intäkterna från laddstolparna ser ut, samt om man vill ansöka om att bygga en snabbladdare. Om något verkar oklart om hur ni ska använda räknesnurran så går det bra att kontakta oss.

Lycka till med ansökningarna!

 

Här kan du ladda ner kalkylen

 
Logotyp
X