Gå till sidans huvudinnehåll

​BioFuel Region söker en projektledare som gillar att kommunicera

14 december, 2018

​BioFuel Region söker en projektledare som gillar att kommunicera

Brinner du för att utveckla konkreta lösningar för att vi ska nå fossilfrihet? Då är BioFuel Region rätt arbetsplats för dig. Vi driver många spännande projekt inom fossilfria transporter och bioekonomi med flera nya projekt på gång. Nu ska en av våra projektledare vara ledig för att ta hand om sin växande familj. Vi har därför behov av att omgående förstärka vårt team med en projektledare/delprojektledare.

Projektledare
Vi behöver bemanning till projekten Fossilfria transporter i norr, SiSL Övre Norrland och SiSL Mellersta Norrland. Fördelningen mellan respektive projekt diskuteras vid tillsättning. I Fossilfria transporter är vår roll kommunikation och att identifiera finansieringsmöjligheter för alternativbränslens infrastruktur i Västerbotten. I SiSL (Stolpe in i stad och land) bygger vi laddstationer i Norrbotten och Västerbotten samt möjliggör för elbilar i Västernorrland och Jämtland/Härjedalen. Vår roll där är projektledning, kommunikation och ett smörgåsbord av aktiviteter. Vi har även ytterligare ett par projekt i ansökningsfas som handlar om skoglig bioekonomi som behöver insatser.

Arbetsuppgifter
Projektledaren ska i samverkan med projektägare, partners och övriga intressenter säkra ett professionellt genomförande av projekten. Din viktigaste uppgift är att tillsammans med projektledare och samarbetspartners planera och genomföra aktiviteter, samt koordinera och följa upp arbetet. Stort fokus ligger på kommunikation, såväl projektinternt som externt. Viktigt är att du kan se framåt och bygga framtida projekt och partnerskap där du kan bidra aktivt i kommande ansökningar till nationella och europeiska program. Vi jobbar i team för att öka lärandet, bli mer flexibla och kvalitetssäkra. Utgångspunkten är ett normkritiskt synsätt och vi jobbar för ökad tillgänglighet och jämställdhet.

Kvalifikationer
Arbetet kräver en driven, kreativ och resultatinriktad person. Du är nyfiken på nya samarbeten och har en ödmjuk inställning till samverkan. En förmåga att engagera och leda projektpartners, för att på så sätt driva projekten framåt, kommer att vara ditt viktigaste bidrag till den succé vi förväntar oss. Erfarenheter inom elfordon, laddinfrastruktur, förnybara drivmedel och hållbara transporter är meriterande. Du bör även ha erfarenheter av att jobba i EU-finansierade projekt och dess administration. Du ska kunna kommunicera projektets utveckling på ett lättförståeligt sätt. Goda kunskaper i engelska, muntligt och skriftligt, är ett krav då rapporteringen till projektfinansiärerna ibland kommer att ske på engelska. Lämplig högskoleutbildning stärker din ansökan. Viktigt är att du brinner för en fossilfri framtid, en utvecklad bioekonomi och att du vill bidra till en positiv utveckling för våra medlemmar och därmed för vår region.

Start i februari eller enligt överenskommelse. 
Placering: Umeå eller i vår region (Västernorrland, Västerbotten, Norrbotten, Jämtland)
Omfattning: Heltid, tidsbegränsad till mars 2020 men med möjlighet till förlängning.

Ansökan
Personligt brev och CV, ange möjligt startdatum. Mejla din ansökan snart men senast 20181231 till arne.smedberg@biofuelregion.se. Skriv ”Ansökan projektledare” i ärenderaden.
Vi arbetar med löpande urval, så vänta inte med att skicka in din ansökan.  

Läs mer om BioFuel Region här: biofuelregion.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring.
Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om BioFuel Region
BioFuel Region ägs av sina medlemmar som samverkar för att få till en verklig förändring. Vi initierar, koordinerar och samarbetar i projekt för att bidra till en fossilfri fordonsflotta och en utvecklad bioekonomi i norra Sverige. Strategin utgår från ett gemensamt och livslångt lärande. BioFuel Region är en icke-vinstdrivande organisation som samarbetar med offentlig sektor, näringsliv samt forskning och utveckling.Som projektledare är du en del av ett viktigt arbete för ett mer hållbart samhälle, en utvecklad bioekonomi och en fossilfri fordonsflotta.

 
Logotyp
X