Gå till sidans huvudinnehåll

​Nytt blod till BioFuel Region

25 augusti, 2020

​Nytt blod till BioFuel Region

Hanna Olovsson har värvats för att förstärka BioFuel Region. Uppvuxen i en naturnära by i Umeå packade Hanna kappsäcken för studier och arbete runt om i världen, från Uppsala, Sydostasien och Nya Zeeland till Härnösand och Jönköping, för att nu sätta ned bopålarna på nytt i Umeå.

”Vi är mycket glada att kunna komplettera vår organisation med Hanna som är driven och erfaren. Hon kommer att ge sig in i våra befintliga projekt och bredda vår kompetens”, säger Arne Smedberg, vd BioFuel Region. 

Med kunskap om socialpsykologi och miljövetenskap samt ledarskap och organisation förstärker hon BioFuel Regions arbete med att driva på utvecklingen av regionen. Hon har tidigare arbetat som projektledare i två stora EU-finansierade projekt för ökat hållbart resande i Västernorrlands respektive Jönköpings län. Beteendepåverkan, samverkan och miljö har varit grundpelare tillsammans med hälsa och jämlikhet. 

”Jag ser verkligen fram emot arbetet på BioFuel Region för att med engagerade kollegor och samverkanspartners verka för den utveckling som vi så väl behöver i samhället idag. Jag gillar konkreta lösningar som gör skillnad och att hela tiden få utrymme att utvecklas och lära. På BioFuel Region får jag utlopp för båda delar. Att dessutom arbeta regionalt och utveckla och lyfta upp allt bra som händer i norra delarna av Sverige känns verkligen mitt i prick,” berättar Hanna Olovsson.

Hanna kommer främst arbeta inom projektet Stratus där tolv kommuner i Norrbotten får skräddarsytt stöd för att effektivt kunna uppfylla de nationella energi- och klimatmålen. BioFuel Region stöttar upp i frågor kopplade till transport; bland annat infrastruktur för elfordon lokalt och regionalt. Hanna kommer även att arbeta i projektet Fossilfria transporter i norr som levererar strategiskt stöd för kommuner i Västerbotten för att ställa om till en fossiloberoende fordonsflotta.


Kontakt:

Hanna Olovsson
hanna.olovsson@biofuelregion.se
070-331 54 34

 
Logotyp
X