Gå till sidans huvudinnehåll

Biogas är bara skit

25 februari, 2016

Biogas är bara skit

Här kommer en inbjudan till ett seminarium den 15 mars i Umeå då vi ifrågasätter våra egna argument till varför vi arbetar med biogas. Vi ser fram emot livliga diskussioner med bransch, beslutsfattare och forskare. Ger det fler jobb och kan samhällsnyttan motivera att skattepengar går till biogas?

Vi lever i en globaliserad värld, men ser samtidigt ett ökande intresse för det närodlade och lokalproducerade inom en rad områden. Fokus på att ersätta fossila drivmedel med förnybara ökar och Sverige är idag världsledande vad gäller användning av biogas i transportsektorn. Men vilka ytterligare värden kan lokalproducerade hållbara drivmedel föra med sig? Hur ska vi värdera och kommunicera sådana nyttor? Eller ska vi det?

BioFuel Region och Biogas Norr samarbetar här med Sveriges alla biogasnätverk och det här är ett av flera seminarier som genomförs i Sverige. Resultaten från vår diskussion kommer att bidra till en nationell innovationsagenda för biogas.

Varmt välkommen till ett kostnadsfritt seminarium med bransch, politik och akademi där vi vänder på perspektiven kring den samhällsnyttiga biogasen!

15 mars 2016 09.30 – 15.00
Cerum, Samhällsvetarhuset, Umeå universitet
Programmet med anmälan hittar du här!

Anmäla dig senast den 7 mars!

Har du frågor kontakta:
Anna Säfvestad Albinsson, Biogas Norr/BioFuel Region
anna.albinsson@biofuelregion.se

———————————————————————————————————–

Vi vill också passa på att berätta om fler biogasnyheter:

Läs mer om en outnyttjad restprodukt som kan öka biogasproduktionen, här!

Kommande utbildningar för gasföreståndare under våren, Läs mer här!

 
Logotyp
X