Gå till sidans huvudinnehåll

​Karin Malmfjord, ny styrelsemedlem i BioFuel Region

26 October, 2020

​Karin Malmfjord, ny styrelsemedlem i BioFuel Region

BioFuel Regions nya styrelsemedlem Karin Malmfjord (s) är kommunstyrelsens vice ordförande och ordförande i folkhälsorådet i Storuman. Storuman har varit medlemmar i BioFuel Region i många år. Karin har alltid varit intresserad av hälsofrågor och miljöfrågor, ja allt som är hållbart.

En bra folkhälsa kräver ett personligt hållbarhetsansvar. Det är samma för miljötänk som också kräver ett eget ansvar, betonar Karin.

Hon bor i Tärnaby och pendlar till kommunkontoret i Storuman två eller tre gånger i veckan. Den här intervjun genomfördes när hon satt på bussen på väg till Tärnaby. Det blir många timmar i bussen och för att hålla sig frisk promenerar hon en mil om dagen.

Storumans kommun har länge arbetat med energieffektivisering och klimatfrågor. Listan på redan genomförda åtgärder är lång; satsningen på gång- och cykelvägar, strategi för laddinfrastruktur, resepolicy, resfria möten och en strategi för koldioxideffektiva resor i kommunen. Storuman har alltid varit och är en transportnod. Den nu pågående utbyggnaden av järnvägsspåren mellan tvärbanan och inlandsbanan till den skogliga terminalen kommer att öka förutsättningarna för omlastning och därmed minskade utsläpp.

Karin har alltid sinnena öppna för att se hur alla frågor kan kopplas ihop och utvecklas för medborgarnas skull. Det kan gälla avfall, tillgänglighet, folkhälsofrågor och utvecklingsfrågor. Ett exempel är hur Karin lyssnade på BioFuel Regions föreläsning om tillgänglighet för laddstolpar och sedan förmedlade detta till kommunens Pensionärs- och tillgänglighetsråd.

Medlemskapet i BioFuel Region förklarar Karin så här;

”Via BioFuel Region kan vi få kunskapen som sedan kan användas för att hitta lösningar som anpassas till Storuman och dessa ser annorlunda ut än det som görs i storstäderna.”


 
Logotyp
X