Gå till sidans huvudinnehåll

Gymnasieelever som brinner för hållbarhet sökes!

6 April, 2017

Gymnasieelever som brinner för hållbarhet sökes!

Vi arbetar med att utveckla bioekonomin i norra Sverige och vi söker gymnasieelever inför nästa läsår.

HÅLLBARA GYMNASIEARBETEN 2017/2018 – Bioekonomi 

Nu bjuder vi in gymnasieelever i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland att anmäla nästa års gymnasiearbeten på temat bioekonomi till oss. Detta första utskick går till personer som är intresserade av lärande och också de lärare som genom åren varit med i vårt gymnasienätverk. Vi är tacksamma om du hjälper oss att sprida detta vidare!

Vi vill inspirera gymnasieelever till att väva in hållbarhet i sitt obligatoriska gymnasiearbete. Vi kan erbjuda support i form av vårt nätverk av personer, organisationer och företag som finns knutet till BioFuel Region. Det kan gälla att bolla sin idé, få tips på personer med specifik kunskap och hjälp med kontakter. Nästa år i april kommer vi att välja ut ca 3 arbeten utifrån de som anmält sig till oss och till dem dela ut ett resestipendium på 10 000 kronor. 

Vad är bioekonomi? 
Vi vill ersätta dagens ekonomi som bygger på ändliga resurser, som kol och olja, med en biobaserad ekonomi.  Framför oss ser vi en ekonomi som drivs av förnybara råvaror och en hållbar produktion. Det är bråttom för oss att anta denna utmaning. Klimatförändringarna måste stoppas! 

Det handlar också om att ta tillvara hela råvaran och inte få något avfall kvar. Det som vi förut såg som avfall ses nu som en ny resurs, en råvara som kan bli nya produkter eller energi kan utvinnas. 

I vår region pågår mycket jobb där bioekonomin utvecklas. Nya produkter från skogen forskas fram och testas. Oavsett ålder så är du välkommen att höra av dig till oss om du är nyfiken på detta!

Hjälp oss att sprida denna uppmaning!
Känner du någon som ska skriva ett gymnasiearbete nästa år så får du gärna vidarebefordra detta. 

Här kan du läsa mer om bioekonomi men också om anmälan och tävlingskriterier! 

Kontaktperson är Barbro Kalla, BioFuel Region 
barbro.kalla@biofuelregion.se

 
Logotyp
X