Gå till sidans huvudinnehåll

Hur går vi från ord till handling för en klimatsmart fordonsflotta?

31 March, 2021

Hur går vi från ord till handling för en klimatsmart fordonsflotta?

Nu glömmer vi klimatångesten och vänder i stället blicken mot vad vi kan göra för att börja minska utsläppen från transporterna. Vi startar förmiddagen med en inspirerande inledning av Mattias Goldmann, välkänd hållbarhetsdebattör och hållbarhetschef på Sweco. Centralt för föredraget är hans tankemodell om hur miljö och modern livsstil bör gå hand i hand. Temat för dagen är tunga transporter

Erika Bjurling och Lena Jonsson, Förnybart i tanken, ger mer kunskap om paletten av olika förnybara drivmedel och vilka möjligheter de erbjuder för att påbörja en omställning. Flera företag i Västernorrlands och Jämtlands län jobbar mycket offensivt för ökad hållbarhet, däribland Sundfrakt och Alltank.

-Vi är inne i ett mycket intensivt arbete med att ställa om våra egen fordonsflotta och det här vill vi berätta mer om, säger Lotta Björnberg, hållberhetschef på Sundfrakt.

Berners tunga fordon tillsammans med Scania kommer också att visa på aktuellt fordonsutbud och dela med sig av sina kunders erfarenheter av att köra på förnybara drivmedel.

-Vi vill lyfta upp vilka möjligheter som finns på plats redan här och nu säger Lina Olsson, marknadschef på Berners tunga fordon.

Välkommen till en inspirerande dag!

Mer information och anmälan

När: Tisdag 11 maj 2021, kl. 9.00-12.00

Plats: Digitalt

Anmälan: Senast onsdag 5 maj via följande länk . Detaljerat program att ladda ned hittar du här.

Seminariet är kostnadsfritt och möteslänken kommer att skickas ut via e-post någon dag innan seminariet. Har du frågor så kontakta Lena Jonsson, lena.jonsson@biofuelregion.se, 070-3061540

Arrangörer: Projektet Förnybart i tanken tillsammans med Sundfrakt, Berners tunga fordon, Alltank och TRB

Förnybart i tanken finansieras av  Europeiska Regionala Utvecklingsfonden (ERUF), Region Jämtland Härjedalen, Länsstyrelsen Västernorrland och BioFuel Region.

 
Logotyp
X