Gå till sidans huvudinnehåll

Historik

2014-2015 Biogas i Lantbruket

Biogas Norr arbetar i flera samverkansprojekt för mer biogas i lantbruket. Vi anordnade seminarier och studieresor där lantbrukarna i vår region fick lära sig mer om biogas och om hur de som lantbrukare kan producera sin egen biogas.

2012-2014 Strategiska överväganden för biogasutbyggnad i Norrbotten och Västerbotten

Här kartlade vi förutsättningar för biogas i de båda länen. Förutsättningarna för en biogasmarknad undersöktes och vilka samhällseffekter en biogassatsning skulle ge. Viktigt var en aktiv dialog med aktörer i olika funktioner, allt från transportsektorn till politiker. Detta var startskottet för ett gott samarbete mellan biogasaktörer som finns i biogasbranschen i Norrbotten och Västerbotten. BioGaC-projektet är ett konkret följdresultat av detta arbete.
Läs strategin här!

2012-2014 Biogas Botnia

Biogas Botnia har varit ett projekt där vi har utbytt erfarenheter om biogas mellan norra Sverige och mellersta Finland. Nyckelorden var samverkan och förankring. Syftet har varit att skapa en ökad produktion av fordonsgas, en effektivare användning och en stabil bransch med hög tillgänglighet. I området finns idag en stor tillgång på rå biogas, som om den förädlades skulle motsvara flera miljoner liter diesel årligen.
Läs slutrapporten här!

 
Logotyp
X