Gå till sidans huvudinnehåll

oktober, 2017

16okt12:0013:30Bioekonomi i våra regioner och EU-regler – nyheterHärnösand/webbsändning

Aktivitetsdetaljer

EU-gemensamma klimat- och energimål för 2030
– möjligheter eller utmaningar för regional utveckling och satsningar på skogsbaserad bioekonomi?

Hur påverkar den kommande EU-lagstiftningen inom klimat och energi, den regionala skogsnäringen och de regionala målsättningarna gällande bioekonomi, miljö och tillväxt.

Inom EU har vi enats om att minska klimatpåverkande utsläpp med 40 procent till 2030, öka energieffektiviteten med 27 procent och öka andelen förnybar energi till minst 27 procent. Förhandlingar pågår av ett gemensamt regelverk för att fördela ansvaret på EU:s länder och sektorer för att nå målen. Flertalet av lagarna kommer att antas till slutet av 2017.

Våra skogrika regioner, innovativa skogsnäring och regionernas utvecklings- och miljöambitioner har stor potential att bidra till att nå gemensamma mål! Vilka möjligheter och utmaningar finns med de nya EU-regelverken?

Tyréns rapport
På uppdrag av Mid Sweden European Office, regionernas Brysselrepresentation har Tyréns fått uppdraget att ta fram en fördjupande rapport om EU:s politik inom detta område, med fokus på bioekonomi, samt att peka på regionala kopplingar. Syftet är att analysera sambandet med regionernas tillväxtarbete och den europeiska policyutvecklingen och öka kunskapen om politikområdet och de viktigaste regionala kopplingarna.

EU:s klimat-, miljö- och energipolitik är sedan 2016 en långsiktig prioritering för bevaknings- och påverkansarbetearbete vid Mid Sweden European Office, regionerna Jämtland Härjedalens och Västernorrlands representation i Bryssel.

Vid detta förlängda lunchseminarium får du ta del av Tyréns slutsatser och reflektioner i rapporten med titel ” EU:s lagstiftning relaterad till miljö, energi, klimat och bioekonomi, regionalt utvecklingsarbete och skogsindustrin i Jämtland och Västernorrland.”

Seminariet leds av
• Zofia Tucinska, kontorschef Mid Sweden European Office
• Simon Falk, Tyréns
• Jessica Göransson, Tyréns

Var med via webben!
Det webbsända seminariet vänder sig till alla intresserade men ger något särskilt till dig som arbetar med regional utveckling, analys, bioekonomi, klimat, miljö och energi i Jämtland Härjedalen och Västernorrland.

Datum: 16 oktober
Tid: klockan 12.00-13.00.
Mellan 13.00-13.30 ges möjlighet för fortsatta diskussioner på plats.
Smörgås serveras från 11.30
Plats: Vill du delta på plats kom till landstinget, Storgatan 1, Härnösand. Du kan också delta via webben, hela seminariet webbsänds via www.lvn.se/brownbagseminar
Lokal: Asken
Sista anmälningsdag: 12 oktober

Välkommen med din anmälan du som deltar i Härnösand!
Vi bjuder på en lunchsmörgås.

Seminariet går även att följa via webben.

Tid

(Måndag) 12:00 - 13:30

Plats

Lanstinget Västernorrland

Storgatan 1, Härnösand

Logotyp
X