Gå till sidans huvudinnehåll

november, 2022

21nov13:1515:00Ellastbilen, hur blir den en bra affär?Webbinarium

Aktivitetsdetaljer

Region Jämtland Härjedalen och Fossilfri Konkurrenskraft bjuder in till ett webbinarium på temat:
Ellastbilen, hur blir den en bra affär?

När: 21 november 2022, kl. 13.15-15.00
Plats: Teams-möte
Anmälan: Via denna länk senast fredag 18 november

Medverkande:
Andreas Backström, transportchef på AA logistik berättar om förberedelserna som gjort deras ellastbil till en lönsam affär. AA logistik har kört ellastbil sedan början av 2022 och ställer stegvis om hela sin fordonsflotta till el. Dessutom var de i år finalist till transportföretagens hållbarhetspris.
Jan Jonsson, delägare i Sandberg & Jonsson åkeri som köpt Jämtlands läns första eldrivna lastbil, om utmaningarna och möjligheterna med att tidigt testa ny teknik.
Jessica Björkquist, e-mobilitetsansvarig på Scania, beskriver hur Scania försöker underlätta för åkerier att gå över till eldrift och svarar på frågor.
Maria Huge Brodin, professor i miljölogistik vid Linköpings universitet om framgångsfaktorer vid gröna investeringar. Riskdelning och nya typer av samarbeten kan möjliggöra klimatomställningen.

Varmt välkomna!

Aktiviteten arrangeras inom ramen för projektet Förnybart i tanken som finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Jämtland Härjedalen, Länsstyrelsen Västernorrland, Region Västernorrland och BioFuel Region.

Tid

(Måndag) 13:15 - 15:00

Logotyp
X