Gå till sidans huvudinnehåll

juni, 2023

07jun(jun 7)08:3008(jun 8)14:00Getting our Cities RightUmeå

Aktivitetsdetaljer

Välkommen till den tredje konferensen i serien Getting our Cities Right arrangerad av framtidsplattformen SLU Urban Futures, denna gång i Umeå. Under två dagar i juni kommer vi att undersöka förhållandet mellan urbana landskap, träd och tätortsnära skogar, ur ett tvärvetenskapligt perspektiv.

 

 

 

7-8 juni i Umeå

Läs mer och anmäl dig här senast den 24 maj 

Konferensen kommer att utforska begreppet ’Urban Forestscapes’ ur tre perspektiv: Planering och utveckling; Utrymmen för människor och andra arter och slutligen Urban Forestscapes som en resurs för byggbranschen. Den första dagen, den 7 juni, kommer att ägnas åt keynote-presentationer, medan den andra dagen, den 8 juni, kommer att innehålla flera platsbesök i närheten av Umeå (t.ex. Röbäcksdalens forskningsstation).

SLU Urban Futures organiserar konferensen Getting Our Cities Right #3 vid SLU I Umeå. Konferensen är en del av den serie av konferenser som har organiserats av SLU Urban Futures  inom temat Hållbar Stadsutveckling. Vänligen se dokumentationen från de andra två konferenserna här: Getting our Cities Right #2 | Externwebben (slu.se) and Getting our cities right: from critical urbanities to sustainable foodscapes | Externwebben (slu.se).

Denna konferensserien lyfter fram SDG-målet 11 – Hållbara städer och samhällen som en ingång för att förstå kopplingen mellan de sociala, ekonomiska och miljömässiga utmaningar som vi står inför. På konferensen länkar vi även till andra SDG-mål för att föreställa oss hur vi lyckas med transformativ förändring. Våra ständigt växande städer och ett klimat som förändras ställer nya utmaningar på lokal och regional nivå. Därför frågar konferensserien: Hur får vi våra städer rätt? Konferensen i Umeå har fokus på urbana skogslandskap (Urban Forestscapes). Konferensspråket är engelska

  Kontakta gärna Dimitris Athanassiadis om du har några frågor :dimitris.athanassiadis@slu.se

 

Tid

7 (Onsdag) 08:30 - 8 (Torsdag) 14:00

Logotyp
X