Gå till sidans huvudinnehåll

november, 2017

09nov15:0017:00Informationsmöte om elbilar och laddplatser för BRF och fastighetsägareUmeå

Aktivitetsdetaljer

Rusta fastigheten för elfordon

Allt fler intresserar sig för och köper elbilar. Det är dags för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare att rusta sig för en växande efterfrågan. Inom kort har ni en medlem eller hyresgäst som behöver ladda sin bil.

Välkommen till ett seminarium om hur bostadsrättsföreningar och fastighetsägare kan ordna laddplats för elfordon till sin fastighet!  Under den här träffen reder vi ut hur elbilar fungerar i praktiken och hur du praktiskt löser det med laddplatser vid fastigheten.

Lär dig mer om:

  • Laddplatser till flerbostadshus: Laddutrustning och placering. Hur kraftfull behöver laddstationen vara? Vad kostar en laddstation? Vem betalar för laddstationen? Vem betalar för strömmen? Hur mycket el använder en elbil? Hur kan man ta betalt för laddning?
  • Hur elfordon fungerar: Vilka modeller finns, laddtider, kostnad för laddning, räckvidd i kallt klimat, batteriets och bilens miljöpåverkan.
  • Trender i omvärlden: Vilka länder satsar på elbilar och laddinfrastruktur? Vilket stöd finns för att bygga egen laddstation? Hur ser laddinfrastrukturen i Umeå , Skellefteå och resten av landet ut?

Detta och mycket mer kommer du få svar på under de två timmarna. Efter seminariet har du förutsättningar att påbörja arbetet med att fixa laddplats till er fastighet.

Föreläsare

Mazdak Haghanipour, sakkunnig elfordon och laddinfrastruktur på PowerCircle.

BRA ATT VETA

Kostnad: Gratis, vi bjuder på kaffe och fika.

Målgrupp: Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare

Anmälan: senast 6 november

Skellefteå

Tid: 9 november, 15:00 – 17:00
Plats: Stadshuset, Skellefteå
Anmälan: Anmäl dig här senast 6 november

Träffen finansieras av projekten ”Stolpe in för Stad och Land” och ”Den koldioxidsnåla platsen” i samverkan med Länsstyrelsen i Västerbotten.

Tid

(Torsdag) 15:00 - 17:00

Plats

Stadshuset

Skellefteå

Organisatör

Logotyp
X