Gå till sidans huvudinnehåll

november, 2017

08nov08:0011:00Inspirationsutbildning om elbilar för bilhandlareUmeå

Aktivitetsdetaljer

Välkommen till en utbildning där du som är bilsäljare får förståelse för hur det är att äga och köra elbil och vad en köpare behöver veta innan beslut. Nöjda elbilskunder är som nyförälskade och kommer skaffa fler kunder åt er.

Tid: onsdag 8 november, 8.00–11.00
Plats: Umeå, Nolia
Kostnad: Gratis, vi bjuder på frukostmacka.
Målgrupp: Bilförsäljare

Anmäl dig redan i dag

Om utbildningen

Intresset för elbilar ökar hela tiden och nu erbjuder vi dig som är bilförsäljare i Umeå en utbildning som ger dig bättre förutsättningar att möta dina kunders frågor.

Olika köpare behöver olika information. Det kan vara allt ifrån vilken ombordladdare som ingår i standardpaketet till om bilen startar när det är minusgrader.

Varje vecka dyker ny information upp i media om elfordonens för- och nackdelar. I den här utbildningen reder vi ut hur elbilar fungerar i praktiken.

Under den här träffen får du lära dig mer om

  • ellära: kWh/kW, likström, växelström
  • krav på elsäkerhet
  • uttag, modes och laddstolpar
  • laddtider och kostnad för laddning
  • räckvidd i kallt klimat
  • batteriets och bilens miljöpåverkan
  • laddinfrastrukturen i Umeå och resten av landet.

Du får också veta hur trenderna ser ut runt om i världen. Vilka länder satsar på elbilar och laddinfrastruktur? Hur många elbilar finns det? Hur tar jag reda på var laddstolparna finns? Kan jag söka stöd för att bygga en egen laddstation?

Detta och mycket mer kommer du få svar på under de här tre timmarna. Efter utbildningen har du förutsättningar att ge bättre service till dina nya elbilskunder.

Föreläsare

Mazdak Haghanipour, sakkunnig elfordon och laddinfrastruktur på PowerCircle

Anmälan

Anmäl dig senast 1 november.

Välkommen med din anmälan

Arrangör

Insatsen är en del av Umeå kommuns klimatarbete och arrangeras av projekten Stolpe in för stad och land och Koldioxidsnåla platsen i samarbete med Upab, Umeå energi och Biofuel Region med stöd från Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Tid

(Onsdag) 08:00 - 11:00

Plats

Nolia, Umeå

Organisatör

Logotyp
X