Gå till sidans huvudinnehåll

november, 2017

09nov09:0012:00Inspirationsutbildning om elbilar för bilhandlareSkellefteå

Aktivitetsdetaljer

Allt du önskar du visste om elbilar och elbilsladdning

Datum: 9 november kl 9-12

Plats: Exploratoriet, Nordanå, Skellefteå

Kostnad: Gratis, träffen finansieras av projekten Stolpe in för Stad och Land och Den koldioxidsnåla platsen

Målgrupp: Du som säljer bilar, speciellt elbilar

Allt du önskar du visste om elbilar och elbilsladdning

Trots att det är så kul att köra elbil är det lätt att bli besviken som elbilsköpare – för att köparen inte visste vilka frågor som var relevanta att ställa. Genom den här utbildningen vill vi att du som elbilssäljare ska få en bättre förståelse för hur det är att äga och köra elbil och vad en elbilsköpare behöver få veta innan beslut. Detta för att undvika onödiga besvikelser efter leverans. Nöjda elbilskunder är som nyförälskade och kommer skaffa fler kunder åt er.

Vilken ombordladdare sitter i bilen du säljer?
Kunskapsnivån hos potentiella elbilsköpare är väldigt spridd. Allt ifrån vilken ombordladdare som ingår i standardpaketet till om bilen startar när det är minusgrader. Olika köpare behöver olika information, och där de ”ny-intresserade” behöver hjälp att förstå hur elbilen fungerar i praktiken. Under den här träffen kommer vi prata ellära, kWh/kW, likström, växelström, krav på elsäkerhet och hur detta påverkar en elbilsägare. Hur funkar olika typer av uttag, modes och laddstolpar och hur länge tar det att ladda en bil. Hur mycket påverkar kylan räckvidden, egentligen? Hur miljöfarligt är batteriet? Vad kostar det att ladda?

Sedan kan det vara bra att veta hur trenderna ser ut runt om i världen. Vilka länder satsar på elbilar och laddinfrastruktur? Hur många elbilar finns det? Var finns det information om var laddstolparna finns? Kan jag söka stöd för att bygga en egen laddstation?

Detta och mycket mer kommer du få svar på under de här tre timmarna och dina kunder kommer ha en bättre koll på vad det innebär att köra elbil.

Fredrik Nilsson från Skellefteå Kraft deltar på utbildningen och kan berätta om Skellefteå Krafts arbete med laddinfrastruktur. Läs mer om deras arbete här: https://www.skekraft.se/om-oss/verksamhet/laddstationer/

Föreläsare

Mazdak Haghanipour, Sakkunnig elfordon och laddinfrastruktur på PowerCircle

Anmäl dig här 

Varmt välkommen!

Projektet SiSL, genom Gustaf Ulander, Skellefteå kommun

gustaf.ulander@skelleftea.se

Tid

(Torsdag) 09:00 - 12:00

Plats

Exploratoriet, Skellefteå

Organisatör

Logotyp
X