Gå till sidans huvudinnehåll

mars, 2021

18mar09:0010:30Jämställdhet som framgångsfaktorDigital föreläsning

Aktivitetsdetaljer

I projektet Botnia Näring i Kretslopp utvecklar vi innovativa metoder för att öka rötrestens användbarhet och förbättra ekonomin för biogasproducenter. Här bjuder vi in företag och organisationer för att belysa frågan hur ökad jämställdhet kan bidra till företagsutveckling och en förbättrad ekonomi. Hur kan en mångfald av medarbetare bättre möta kundernas behov? Hur kan detta perspektiv underlätta rekryteringen av nya medarbetare och förbättra arbetsmiljön?

Välkommen till en och halv timme där våra föreläsare delar med sig av sina erfarenheter kring detta.

18 mars 09.00 – 10.30 svensk tid, 10.00 – 11.30 finsk tid
En kostnadsfri digital föreläsning

Anmäl dig här så får du en Teamslänk

Jämställdhet – En nyckel till framgång!
Robert Hedman berättar om sina erfarenheter från Indexator som 2012 vann Industrins jämställdhetspris för sitt arbete för ökad jämställdhet inom industrin. Bolaget arbetar aktivt med värdegrundsfrågor och att skapa en miljö där alla trivs och har möjlighet att utvecklas. Robert delar med sig av sina personliga och professionella erfarenheter med avseende på jämställdhet. Egna reflektioner blandas med fakta för att illustrera den resa som bolaget har genomgått. Vi får ta del av resan som tog honom från lyckligt ovetande till olyckligt vetande genom utbildning och möten med verkligheten. Idag arbetar Robert som produktionsledare på Norrmejerier i Umeå.

Olikheter som en styrka och ett konkurrensmedel
Petter Sundqvist, General Manager HR på Komatsu Forest kommer att utgå ifrån sina personliga och yrkesmässiga erfarenheter när han förklarar hur företaget ser olikheter som en styrka och ett konkurrensmedel. Företagets inkluderande förhållningssätt välkomnar personer och deras olikheter som ett sätt att se och hantera utmaningar på ett mer mångfacetterat sätt. Olika perspektiv, bakgrunder, erfarenheter och kunskaper ökar tex våra möjligheter att kunna se och förstå våra kunders behov. Detta förstärker samtidigt innovationskraften att hitta nya kreativa innovativa produkter och tjänster med hög kvalitet till kunder i hela världen. Dessutom bidrar våra olikheter till en intressantare och roligare arbetsplats.

Varmt välkomna
hälsar projektgruppen för Botnia Näring i Kretslopp

Kontakt: Ida Norberg

Tid

(Torsdag) 09:00 - 10:30

Logotyp
X