Gå till sidans huvudinnehåll

november, 2022

25nov10:0011:00Så funkar den nya upphandlingslagen för fordon och transporterWebbinarium

Aktivitetsdetaljer

När: 25 november 2022, kl. 10.00-11.00
Plats: Teams-möte
Anmälan: Via denna länk senast 23 november

Den 1 juni började EU:s nya regler kring upphandling av fordon och transporter att gälla i Sverige. Direktivet sätter lägstanivån på det antal ”rena” fordon som måste upphandlas av offentliga organisationer. Det är en ganska snårig lagstiftning som både upphandlare, strateger, fordonssamordnare och transportföretag behöver sätta sig in i. För att underlätta detta och ge möjlighet till frågor och diskussion bjuder vi in till det här webbinariet.

Medverkande:

Ulf Troeng, Sakkunig och projektledare vid Biodriv Öst, reder ut vad den nya lagstiftningen innebär och ger tips på hur offentliga myndigheter kan tänka för att uppfylla den och mer därtill.
Henrik Johansson, Miljöstrateg i Växjö kommun, berättar hur de arbetar med inköp/upphandling av fordon och transporttjänster samt hur de förhåller sig till den nya lagstiftningen.

Varmt välkomna!

Aktiviteten arrangeras inom ramen för projektet Förnybart i tanken som finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Jämtland Härjedalen, Länsstyrelsen Västernorrland, Region Västernorrland och BioFuel Region.

Tid

(Fredag) 10:00 - 11:00

Logotyp
X