Gå till sidans huvudinnehåll

Förnybara drivmedel på turné i oktober

23 juni, 2021

Förnybara drivmedel på turné i oktober

I oktober händer det mycket för den som är intresserad av vad som händer inom tung trafik och förnybara drivmedel. Då finns möjlighet att lära sig mer om både biogas och ED95.

Här nedan finns mer information om de event och datum som är aktuella mer info kommer att komma efter sommaren när vi närmar oss de aktuella datumen. 

1213 OKTOBER – BIOGAS ROADSHOW LASTBIL I ÖSTERSUND OCH SUNDSVALL

I höst ger sig Biogas Roadshow ut på turné med stopp i Östersund 12 oktober, Sundsvall 13 oktober och Jönköping 20 oktober. Kom och upptäck biogasen inför nästa inköp av fordon eller transporter. Titta på det fordonsutbud som finns, provkör och se hur tankning går till. Dessutom får du information om ekonomin kring biogasfordon och mycket mer.

Tunga fordon från Scania och Volvo visas.

Fordonsgasleverantörerna Fordonsgas, Gasum, Härnösand Energi & Miljö, Småländska Bränslen och Östersunds kommun finns på plats och svarar på dina frågor.

Eventet är kostnadsfritt. 

Rallydrottningen Tina Thörner visar oss vägen genom dagen!

Mer info på www.biogasroadshow.se.

28 OKTOBER ED95-LASTBILAR VISAR UPP SIG I SUNDSVALL

Välkomna till en dag med det förnybara etanolbränslet ED95 i strålkastarljuset. ED95 är ett lokalproducerat bränsle för bussar och lastbilar med garanterad klimatreduktion och ursprung.

Under dagen finns ED95-lastbilar med flera olika användningsområden på plats. Ni får veta mer om fordons- och motoralternativ, bränslet och ekonomin samt resultat från innovationsklustret EthaDrive.

Dagen avslutas med en panel med politiker och transportköpare som diskuterar ED95 och andra biodrivmedels roll i omställningen av vägtrafiken fram till 2030.

Plats: Sundsvall, Nordichallen

Tid: Torsdag 28 oktober kl 10 – 15

Moderator: Tove Winiger, hållbarhets- och kommunikationschef Foria. Tidigare politisk talesperson Sveriges Åkeriföretag.

Medarrangörer: Alltank, Berners Tunga Fordon, BilNord, BioFuel Region, EthaDrive, Kyl- och Frysexpressen Nord, Lundstams, Sandberg Jonssons, SEKAB, Örnfrakt, Örnsköldsviks Oljetransport

Kontakt: Johan Lagrelius, johan.lagrelius@biofuelregion.se

 
Logotyp
X