Gå till sidans huvudinnehåll

Gör fordonsflottan klimatsmart

11 augusti, 2020

Gör fordonsflottan klimatsmart

Tillgängliga alternativ och investeringsstöd

Det finns flera klimatsmarta alternativ till en hållbar fordonsflotta, både för tunga fordon och personbilar. På detta webbinarium berättar vi om de tillgängliga alternativen i Jämtlands och Västernorrlands län samt möjligheten att söka investeringsstöd från Klimatklivet. Vi erbjuder också en digital drop-in där ni har möjlighet att få rådgivning och stöttning kring utformandet av er ansökan om investeringsstöd. 


2 sep 13.00 – 14.30
Webbinarium om tillgängliga alternativ och investeringsstöd 

Erika Bjurling och Moa Breivik från Region Jämtland Härjedalen berättar om tillgängliga alternativ för er som vill ställa om fordonsflottan och hur infrastrukturen av förnybara drivmedel samt laddning ser ut. Vi lyfter också några goda exempel från verksamheter som tagit steget och kör på förnybar energi idag. 

David Helsing från Länsstyrelsen i Västernorrland berättar hur investeringsstödet Klimatklivet kan användas för att ställa om fordonsflottan, exempelvis genom att täcka merkostnaden vid köp av miljöfordon samt för elbilsladdning. 


21 sep 13.00 – 15.00 
Digital drop-in – Råd och stöd i ansökningsprocessen

Är du verksam i Västernorrland eller Jämtland erbjuds du enskild rådgivning kring utvecklandet av ansökan om klimatstöd. Klimatklivet är öppet för ansökningar mellan den 21 – 30 september. 


Kontakt: erika.bjurling@regionjh.se 063-14 65 81

Anmälan: Senast två dagar före respektive aktivitet via denna länk

Dagen före aktiviteten får du epost med möteslänk och instruktioner för anslutning. 


Aktiviteterna arrangeras av Region Jämtland Härjedalen och BioFuel Region inom ramen för projekten Förnybart i tanken samt Stolpe in för stad och land i Mellersta Norrland. Projektet finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, regionala tillväxtmedel och medverkande partners. 


 
Logotyp
X