Gå till sidans huvudinnehåll

Klimatklivet- kan ge stöd för att skaffa miljövänligare lastbil

18 augusti, 2021

Klimatklivet- kan ge stöd för att skaffa miljövänligare lastbil

Visst vet du om att du kan du få ekonomiskt stöd för 40-60% av merkostnaden när du investerar i en lastbil som går på biogas, el eller vätgas? Det här innebär att om biogasbilen är ca 500 000 kr dyrare än motsvarande som drivs med diesel så kan du få 200-300 000 kr i stöd via Klimatklivet. 

Klimatklivet är ett stöd till investeringar som minskar utsläppen av koldioxid och andra gaser som påverkar klimatet. De investerade medlen ska ge största möjliga utsläppsminskning per investerad krona. Det är  inte bara för miljövänligare lastbilar som du kan få stöd. Andra exempel är nytt uppvärmningssystem eller publika laddstationer. Kommande ansökningsomgång för Klimatklivet är den 24 augusti – 9 september. Vill du veta mer om Klimatklivet så anmäl dig gärna på webbinariet som vi arrangerar tillsammans med Länsstyrelserna i Jämtlands och Västernorrlands län, se mer info här nedan.

Webbinarium
Tisdag den 24 augusti klockan 13.00–14.00 kommer vi att prata om vilka regler som gäller och vad du kan få stöd för. Vi kommer även att berätta om hur du ansöker och ge exempel på åtgärder som tidigare fått stöd.Stöd från Klimatklivet kan sökas av företag, regioner, kommuner och kommunala bolag, föreningar, stiftelser med flera. Privatpersoner kan inte söka stöd genom Klimatklivet.

Du anmäler dig senast den 22 augusti via formuläret som du hittar på Länsstyrelsens sida

Behöver du extra rådgivning?
Då har du möjlighet att få träffa våra experter inom energi och klimat för en halvtimmes rådgivning. De tider vi kan erbjuda är mellan 14.00–16.00 tisdag 24 augusti. För att boka en tid, kontakta Therese Åkerlund via e-post: therese.akerlund@lansstyrelsen.se

 
Logotyp
X