Gå till sidans huvudinnehåll

Klimatsmart transportupphandling

20 januari, 2021

Klimatsmart transportupphandling

Välkommen att anmäla er till vår nya serie med digitala seminarier, nu med fokus på upphandling. Den 18 februari är det premiär och därefter följer ytterligare två tillfällen under mars månad. Seminarierna genomförs av Förnybart i tanken i samarbete med Fossilfria transporter i norr.

På de här seminarierna kommer vi att varva föreläsningar och workshops. Vi vill att deltagarna ska ha möjlighet att diskutera och utbyta erfarenheter, säger Erika Bjurling projektledare för Förnybart i tanken.

Under första seminariet medverkar Maria Losman, Ecoplan In Medio, som bland annat har varit med och tagit fram en vägledning för offentlig upphandling. Hon kommer att inleda serien genom att föreläsa om varför och hur vi kan kan arbeta med klimatsmart upphandling utifrån lokala och regionala förutsättningar.

Vi vill också lyfta fram goda exempel från norra Sverige och därför kommer vi under det andra seminariet att få höra erfarenheter från bland andra Ånge och Umeå kommun, tillägger Erika Bjurling.

Seminarium tre handlar om den viktiga uppföljningen och här är det återigen Maria Losman som medverkar. Dessutom finns möjlighet att just din organisation kan lämna in avtal som vi utgår från. Vi skissar på uppföljningsplan med urval av krav som ska följas upp och metoder för det, som er organisation kan jobba vidare med under våren.

Program och anmälan

Serien innehåller tre delar där vi kommer fördjupa oss i allt från kravställning till uppföljning både i workshops och genom föreläsningar. Ni är välkomna att anmäla er till hela eller delar av serien. Detaljerat program hittar du HÄR.

Målgrupp: Upphandlare och beställare i offentlig verksamhet

Anmälan: Senast 4 dagar innan respektive seminarium via formuläret som finns HÄR

Kontakt: Erika Bjurling, erika.bjurling@regionjh.se, 063-14 65 81

När: 

Torsdag 18/2 kl 10-12 Klimatsmart upphandling – varför och hur? Maria Losman, Ecoplan In Medio.

Tisdag 2/3 kl 10-12 Aktörer från länen – erfarenheter och goda exempel

Tisdag 16/3 kl 10-12 Uppföljning av avtalade krav Maria Losman, Ecoplan In Medio.

Seminarieserien genomförs inom ramen för projekten Fossilfria transporter i norr och Förnybart i tanken. Finansiärer till dessa projekt är bland annat Europeiska regionala fonden, Länsstyrelserna Västerbotten och Västernorrland, Region Jämtland Härjedalen, Energimyndigheten, Energikontor Norr, BioFuel Region, Umeå energi och alla kommuner i Västerbotten.

 
Logotyp
X