Gå till sidans huvudinnehåll

BioBoosters – så här löser vi företagsutmaningar i Östersjöregionen

Om projektet Övriga hackathons höst 2023

HolmenHackathon – affärer för skogsaska

Har du någonsin undrat över den outnyttjade potentialen som gömmer sig i vardagliga biprodukter? På Holmen dyker vi djupt ner i en specifik fråga: Hur kan vi förvandla träaska – en biprodukt från våra biobränslepannor som skapas under uppvärmning och torkning av sågade trävaror – från avfall till en värdefull resurs?

Vi inbjuder er att bli en del av denna unika möjlighet att tackla vår utmaning. Tillsammans med Holmens experter och företagen i vårt BioBoosters-nätverk får ni möjlighet att utveckla innovativa metoder och lösningar.
För detta Hackathon har ansökningsperioden passerat. 

Tidplan för HolmenHackathon

26 september – Lanseringswebbinarium 

20 oktober – Utlysningen stänger 

14 november – Kick-off för de utvalda företagen som vill lösa utmaningen

7-8 december – Hackathon i Umeå då vinnaren utses

 

Läs hela inbjudan till utmaningen nedan samt vilka regler som gäller för att delta.

Nu kör vi igång med 4 utmaningar!

I höst startar vi 4 hackatons i Sverige, Finland och Lettland där BioFuel Regions första hackathon är med företaget Holmen. Vi ska försöka skapa nya samarbeten och affärer för att bioekonomin i Sverige och Östersjöområdet ska kunna växa ytterligare! Nio länder runt Östersjön ska hjälpas åt för att hitta lösningar på arton utmaningar de kommande två åren. Alla hackathons startar med ett lanseringswebbinarium där utmaningen presenteras. 

Vad är vinsten för de som löser utmaningen?

Alla utmaningar erbjuder företag, innovatörer, start-ups eller forskare att komma med sina förslag på lösningar och den som vinner erbjuds någon form av samarbete med utmaningsföretaget. Beroende på lösningens affärsmogenhet kan det exempelvis vara ett affärssamarbete, att starta ett gemensamt projekt eller pilotprojekt för att testa den presenterade idén.  

 
Logotyp
X