Gå till sidans huvudinnehåll

Titta på kortfilmer, seminarier, event och presentationer


Hur funkar det med ellastbil?

Att investera i en ellastbil är en stor affär som många är nyfikna på. Möt några företagare som gjort slag i saken och en chaufför som numera rattar en komprimatorbil i Östersund.

Från avfall till fordonsbränsle

I Härnösand skapas biogas av matavfall. Det miljövänliga bränslet används i både bilar och tyngre transportfordon. Se hur det funkar och dela gärna filmen till den som vill ha förnybart i tanken!

Biogas i lastbilar med Tina Thörner

Det mesta du behöver veta om biogas i tung trafik på tio minuter. Från ekonomi till hur man tankar. Rallyprofilen Tina Thörner intervjuar chaufförer, åkare, återförsäljare, fordonstillverkare samt de som levererar och tillverkar bränslet.

ED95 – Glädje i tanken!

Framtidens kunder kommer kräva fordon som går på förnybara bränslen. Det tror Kyl- och frysexpressen som nu vill utmana sina konkurrenter att ställa om.

Minus 160 grader i tanken

Flytande biogas har lång räckvidd och hör framtiden till. Därför satsar Östersunds kommun på flytande biogas som en del i att nå målet att bli helt fossilbränslefria till 2025.

Jämtlands län laddar för eldriven framtid.

2022-01-25 Redovisade WSP sitt uppdrag att kartlägga förutsättningarna för, samt föreslå placering av publik laddning för tung trafik i Jämtlands län. Presentationen spelades in och rapporten går att ta del av.

Från ord till handling för klimatsmart fordonsflotta

2021-05-11 Digitalt event genomfört av Sundfrakt, Berners tunga fordon, Alltank, TRB och Förnybart i tanken.   Mattias Goldmann inleder eventet.  Program finns i  presentation 1 och i presentation 2 redovisas bland annat infrastrukturen av olika drivmedel i Norra Sverige.

Klimatsmart upphandling

Serien genomfördes under våren 2021 och innehåller tre delar som handlar om kravställning , goda exempel och  uppföljning. Video och presentationer finns att ta del av här.

 
Logotyp
X