Gå till sidans huvudinnehåll

Aktuellt i SiSL Mellersta

1-3 oktober | 2019

Ladda för framtiden, föreläsningar om att fixa laddplats
I samarbete med Länsstyrelsen Västernorrland och energi- och klimatrådgivarna i Härnösand, Kramfors och Sundsvall har fyra föreläsningar om laddbara fordon hållits för bostadsrättsföreningar, fastighetsägare, gymnasieelever och företag.

Presentation 3 oktober i Sundsvall

 

12-13 september | 2019

Upphandlingsseminarium och hållbarhetstema på Lastbilsträffen 

Tre event under två dagar, full fart med andra ord!
På torsdagen, vid lunchtid startade vi upp  ett upphandlingsseminarium med 40 deltagare. Under eftermiddagen diskuterade vi upphandling, regelverk och hur utvecklingen ser ut inom transportbranschen. En givande eftermiddag med många intryck och bra nätverkande.

På torsdagskvällen deltog vi även på Fastighetsmässan i Sollefteå tillsammans med kommunens Energi- och klimatrådgivare. Solel och hur man fixar laddplats diskuterades med representanter från Bostadsrättsföreningar.

Lastbilsträffen 
Slutsteget på vår trestegsraket var seminariet på temat elektriska och förnybara transporter under fredagen på Lastbilsträffen. Fin dag med en skön mix av åkeriföretag, upphandlare, lastbilsproducenter, biobränseletillverkare, laddstolpetillverkare och en kunnig politikerpanel bestående av Emil Källström (C), Elin Söderberg (Mp), Jasenko Omanovic (S),  Thomas Morell (Sd) och Roger Johansson (Västra initiativet). Seminariet avrundades av en härlig inspirationsföreläsning av fossilfrihetspiloten Heidi Andersson, Storuman.

På plats kunde besökarna också se en utställning med transportbilar som drivs på el samt en lastbil som går på ED95. En snabbladdare för laddning av elfordon fanns också på plats.

Arrangemangen genomfördes i  samarbete med Sollefteå kommun och Lastbilsträffen i Ramsele.

Presentationer 12 september

Presentationer 13 september

Mittnytts intervjuer från Lastbilsträffen

 

 
 

 

 
Logotyp
X