Gå till sidans huvudinnehåll
Projektsymbol

Aktuellt SiSL Övre

 

Inspirerande dagar i Skellefteå!

Wow, vilka späckade och fantastiska  dagar vi har haft! Allt från en kväll med Tina Thörner på Skellefteå Motorsällskap, inspirerande presentationer av lärdomarna i projektet, elbilspremiär på Drivecenter Arena, elbuss- och elbilsdag på torget i Skellefteå och slutligen två dagar som utställare på EnergyConFusion.

Tina Thörner – ”ja elsker biler, men hur men hur tacklar vi miljöutmaningarna?”

Motorsport kan tyckas som en udda ingång till hållbart resande, men det kan också vara mycket effektivt. Det anser i alla fall Tina Thörner, Sveriges mesta Rally-stjärna, som använder motorsporten som medel för att förändra, där e-mobilitet och kvinnors rättigheter ligger högt på hennes att göra-lista. Ett 20-tal personer deltog i den inspirerande föreläsningen som anordnades den 2 juni i samarbete med Skellefteå Motorsällskap.

Avslutningskonferens 3 juni

När vi tittar i backspegeln kan vi konstatera att det har varit  tre år med mycket action. Många snabbladdare och destinationsladdare har kommit på plats och antalet elbilar ökar. Under Tina Thörners engagerade ledning fick det dryga 50-talet deltagarna som fanns på plats ta del av lärdomar och erfarenheter från projektet och aktuella utmaningar för elfordon och laddning.
Ta del av presentationerna från konferensen längst ned på sidan.

Elbilspremiär på Fällfors Drivecenter Arena

Kvällen avslutades  ute i Fällfors  med Tina som konferencier. Förutom intressanta diskussioner på scen fick vi en demonstration av eldrivna Seat Leon, racingvariant. 

Elbilsevent på Torget 4 juni

Massor av elbilar för stora som små. Barnen fick köra minielbilar och erhålla elbilskörkort. För deras föräldrar och andra fanns ett tiotal olika elbilsmodeller till beskådan. Skellefteå buss berättade om elbussatsningen och Skellefteå kraft om sitt laddboxerbjudande.

Utställning av projektet  på EnergyConFusion 4-5 juni

En av våra minielbilar fick agera dragplåster och vi kunde prata med oerhört många bra personer och knyta nya kontakter för framtida samarbeten. Som bonus fick vi lyssna på spännande föredrag från hela världen, det händer så mycket att det faktiskt känns som att klimatkrisen KAN gå att lösa.

 

 

 

 

 
Logotyp
X