Gå till sidans huvudinnehåll

Räcker elen när alla ska ladda?

24 juni, 2019

Räcker elen när alla ska ladda?

Tillväxttakten på elbilar har tagit ett rejält skutt under våren när Teslas modell 3 började levereras. Sedan i mars köps nästan lika många nya elbilar som laddhybrider varje månad. I maj fanns det drygt 83 000 laddbara bilar i Sverige. Men hur kommer elen att räcka när alla ska ladda ? I Stolpe in För Stad och Lands senaste nyhetsbrev får ni först lite koll på vad som hänt i våra projekt under hösten, och sedan en fördjupning på temat el och effekt.

Trevlig läsning och ha en skön sommar!

Projektet Stolpe in för Stad och Land Mellersta Norrland SiSL fokuserar på Västernorrland och Jämtland. BioFuel Region driver projektet tillsammans med Region Jämtland Härjedalen för att stötta laddinfrastukturutbyggnaden samt öka kunskapen om e-mobilitet. Målet är att utveckla en väldimensionerad och sammanhållen laddinfrastruktur för laddfordon i Mellersta Norrland.

Här kan du läsa och ladda ner vårat andra nyhetsbrev:

Stolpe in för Stad och Land Mellersta Norrland, nyhetsbrev 2, juni 2019

Projektet Stolpe in för Stad och Land Övre Norrland bygger laddstationer från Kiruna i norr till Vännäs i söder. Målet är att utveckla en väldimensionerad och sammanhållen laddinfrastruktur i norra Sverige.

Här kan du läsa och ladda ner vårt senaste nyhetsbrev:

Stolpe in för Stad och Land Övre Norrland, nyhetsbrev 6, juni 2019

 
Logotyp
X