Gå till sidans huvudinnehåll

Testkör och prata biogaslastbilar!

29 september, 2021

Testkör och prata biogaslastbilar!

Den 12 och 13 oktober besöker Biogas Roadshows Lastbil Östersund och Sundsvall. Kom och upptäck biogasen inför nästa inköp av fordon och transporter! Titta på det fordonsutbud som finns och provkör. Dessutom finns gasproducenter, fordonstillverkare och åkerier med erfarenhet av gaslastbilar på plats och svarar på frågor.

-Det känns kul att vi har fått upp två visnings- och provkörningsfordon till Östersund och Sundsvall. Scania och Volvo kommer med varsin lastbil som går på flytandande gas, säger Lena Jonsson, BioFuel Region, som hoppas att intresserade fordonsägare och transportköpare tar chansen att komma på plats för att ställa frågor och provköra lastbilarna nu när de besöker norra Sverige.

Mer information och länk till anmälan finns här för Östersund 12 oktober och Sundsvall 13 oktober.

Östersunds kommun har flera biogasbilar i sin fordonspark. Det senaste tillskottet är en lastbil som går på flytande gas och som ger en reduktion av koldioxidutsläppen med upp till 90%. Att byta drivmedel till biogas är en av åtgärderna för att kommunen ska nå sitt mål om att vara fossilbränslefri till och med år 2025. Redan idag producerar kommunen dessutom en mindre mängd biogas själva och ännu mer självförsörjande blir kommunen när den nya anläggningen står färdig. Den kommer att producera närmare 30 GWh biogas per år.

-Alla borde tänka på en omställning för klimatets skull och biogasen är bra och fungerar lika bra som andra drivmedel, konstaterar Ulf Löfvenberg, enhetschef fordonsenheten på Östersunds kommun, som kommer att medverka på plats i Östersund.   

Arrangemangen genomförs inom ramen för Projekten Drive LBG, Förnybart i tanken (Region Jämtland Härjedalen och BioFuel Region AB) samt alla övriga medverkande aktörer.

Finansiering kommer bland annat från Europeiska Regionala Utvecklingsfonden (ERUF), Region Jämtland Härjedalen, Länsstyrelsen Västernorrland och BioFuel Region AB
 
Logotyp
X